MATURA SHTETËRORE - MASH PUBLIKON PËRGJIGJET E TESTIT TË LETËRSISË

MATURA SHTETËRORE - MASH PUBLIKON PËRGJIGJET E TESTIT TË LETËRSISË

Vetëm tre orë e gjysëm pas përfundimit të provimit të parë të detyruar të Maturës Shtëtërore, MASH publikoi të hënën përgjigjet e sakta të 25 pyetjeve të gjuhë- letërsisë dhe skemën e tyre të vlerësimit.
Zyra e Shtypit në MASH, bëri të ditur se testi, i cili në total përmban rreth 50 pikë, është i ndarë në 13 pyetje me përgjigje alternative (13 pikë) dhe 12 pyetje me zhvillim (37 pikë). 
Sipas skemës së vlerësimit për provimin e letërsisë, ndërtimi i këtij testi i jep mundësinë maturantëve për t’iu përgjigjur pyetjeve të cilësuara, si të lehta apo edhe të vështira. Në test kishte hapësirë për nxënësit e dobët, ata mesatarë dhe nxënësit e mirë dhe shumë të mirë. Në masën 40 përqind, AVA ka përgatitur pyetje pikërisht për nivelin e dobët të nxënësve. Për nivelin e dytë ishte testimi i dijeve të maturantëve jo thjesht për njohuritë bazë, por për njohuri më të thella, ndërsa niveli trete i nxënësve të mirë dhe shumë të mirë do të ketë 20 përqind hapësirë në test. Maturanti i nivelit të dobët do të marrë 40 përqind të pikëve, niveli i mesëm i nxënësit 80 përqind dhe maturantët e nivelit të lartë, 100 përqind të pikëve. 
Përgjigjet e sakta të testit gjenden në website-in e MASH.


ShtypiDites
English Italiano Deutsch Russian Trk Greek
Big Brother Albania 6, Tirana Hotels walmart coupons Office Depot Coupons bed bath and beyond coupon kohls coupons free coupons gazeta celesi Shakespeare Quotes What is ADHD Swag Quotes